Här följer fem råd för en framgångsrik aktiehandel. De kan tyckas självklara, men om du följer dem noga, kan de ge dig en bra start, och förbättra dina chanser avsevärt.

Aktiehandel

Privat aktiehandel har blivit vanligare i takt med utbyggnaden av internet. Dessvärre visar dock undersökningar att många privata investerare alltför ofta låter känslorna ta över när de gör affärer med aktier. Om du drömmer om att tjäna mycket pengar på aktiehandel, är detta ett av de första misstag du måste lära dig att undvika. Lär dig att redan från början tänka nyktert och sakligt, och att analysera dina känslor och beslut noga.
Här följer fem råd för en framgångsrik aktiehandel. De kan tyckas självklara, men om du följer dem noga, kan de ge dig en bra start, och förbättra dina chanser avsevärt.
1. Hoppas på det bästa, men förvänta dig det värsta. Som aktiehandlare bör man alltid vara beredd på det värsta. Man bör alltid sprida riskerna, och undvika att drabbas av panik om marknaden plötsligt faller. Framgångsrika investerare håller sig till solida bolag, som klarar sig igenom en period av turbulens.
Ad Image
  • Avancerade verktyg för Forex- och råvaruhandel
  • Skapa din egen personbaserade portfölj som handlar för dig
  • Personal Account Management med exklusiva förmåner

Etoro Valutahandel

Kom hit och handla med valutor, råvaror och index på världens största sociala tradingnätverk. Gå med proffsen och kom igång, ju bättre du handlar desto högre rankas du. Öppna ett GRATIS konto idag!
Gratis tradingkontoGratis tradingkonto
2. Säg aldrig ”för alltid”! Bli inte ”förälskad” i en aktie! Även om historien visar att man bör undvika panikförsäljning vid aktiehandel, bör du med jämna mellanrum överväga om dina aktier fortfarande är värda att behålla. Fråga dig själv: ”Skulle jag köpa denna aktie idag?” Om svaret är nej, kan det finnas skäl att överväga försäljning.
3. Stirra dig inte blind på det som varit! Ju högre något stiger, desto djupare blir fallet. Så är det också på aktiemarknaden. Bara för att en aktie stigit mycket i värde, betyder det inte att värdesstegringen kommer att fortsätta. Köp därför inte en aktie bara för att den klarat sig bra på senare tid.
4. Undvik day-trading! Det kan vara frestande att leka börshaj och köpa och sälja konstant. Detta är dock ett av de vanligaste misstagen inom aktiehandel. Man riskerar att få en stor del av sin förtjänst slukad av omsättningskostnader. Flera undersökningar visar att det klokaste är att istället hitta sunda aktier och hålla fast vid dem.
5. Sprid riskerna! Lägg aldrig alla dina pengar i samma aktie! Sprid risken till inhemska aktier, utländska aktier, obligationer och valutainvesteringar. På så vis undviker du de hårdaste smällarna om marknaden plötsligt faller. All trading involves risk. Only risk capital you're prepared to lose. Past performance does not guarantee future results. This post is for educational purposes and should not be considered as investment advice. Cryptocurrencies can widely fluctuate in prices and are not appropriate for all investors. Trading cryptocurrencies is not supervised by any EU regulatory framework. Your capital is at risk.