Granska lånevillkor och ränta noggrant innan du bestämmer dig! Det kan vara frestande att slå till på ett lån som verkar lätt och förmånligt när du tar det, men som i längden genom en hög ränta blir en dyr affär.

Låna pengar – hur ska jag göra?

Det första du bör tänka på om du vill låna pengar är: Var försiktig, läs på noga, och undvik snabba förbrukningslån! De är lätta att få, men det är lätt att hamna i en dyr räntefälla! Om du vill låna pengar är det i regel bäst att tala med din personliga bankrådgivare, och skaffa dig en god bild av vilka möjligheter som finns. Även om det kan vara stor skillnad på olika bankers räntor, är banklån ofta betydligt billigare än de snabba lån, som erbjuds av olika andra aktörer på internet.
Granska lånevillkor och ränta noggrant innan du bestämmer dig! Det kan vara frestande att slå till på ett lån som verkar lätt och förmånligt när du tar det, men som i längden genom en hög ränta blir en dyr affär. Om du beslutar dig för att låna pengar i bank, bör du leta efter den bank som erbjuder bäst lånevillkor. Det är stor skillnad i ränta mellan olika banker, och det finns pengar att tjäna för den påläste. Du bör dock inte bara stirra dig blind på räntan när du väljer bank. Du bör också ta hänsyn till avgifterna. En mycket låg ränta kan vara förbunden med höga låneavgifter. Omvänt kan en hög ränta kompenseras med låga avgifter.
Långivare
Info
Val
Minimiålder
Aterbetalningstid
Lånebelopp
Erbjudandet

Freedom Finance

Enkelt att ansöka - snabbt besked. Lån upp till 350 000 kr utan säkerhet.
18 år
12 år
350.000,-

Thorn

Ny bärbar dator, semester eller något annat? Nu kan det inträffa.
20 år
60 mån
25.000,-

L’easy

Bestäm själv hur mycket du vill betala varje månad, beroende på avtalslängd och belopp
20 år
60 mån
25.000,-
Kom hela tiden ihåg att banken är en vinstdriven verksamhet, som vill tjäna pengar på dig; det finns ingen anledning att känna sig särskilt utvald om en bank beviljar dig ett lån. Här är några råd som kan tjäna som utgångspunkt för dig som vill söka ett lån: - Undvik snabba, små lån. Det är ofta mycket dyrt att låna några tusen kronor. - Låt dig inte lockas av låga månatliga avbetalningar. Kanske är de bara desto fler. Många bäckar små gör en stor å. - Undvik att ta ett lån vars avbetalningstid är längre än livstiden på det du köper för lånet.
- Undersök marknaden grundligt innan du tar ett lån, och var påläst! Det kan bespara dig mycket pengar. - Se inte bara till räntan på lånet, utan också till de avgifter som eventuellt följer med. - Pruta och förhandla om priset och räntan på lånet. Det lönar sig ofta. Avslutningsvis: När du väljer att låna pengar, bör du naturligtvis vara helt säker på att du kommer att kunna betala tillbaka vad du lånat. Ju snabbare du betalar tillbaka ett lån, desto billigare blir det.