Kreditköp kan vara frestande, men tänk dig noga för..

Billiga lån - så får du dem

Vill du ha billiga lån, finns det en enkel regel: Undvik snabba kreditköp, som kan ge årliga omkostnader på upp till över 40%. Undersök istället traditionella lånemöjligheter hos banker och realkreditinstitut. Om du vill låna ett belopp på mellan 15 000 och 150 000 kronor, så erbjuder bankerna ofta relativt billiga lån. Detta kräver dock att du talar med en bankrådgivare och redogör för vad pengarna ska användas till, och när du kan betala tillbaka.
När du talar med din bankrådgivare bör du komma ihåg att banken tjänar pengar på ditt lån i form av ränta. Du bör därför inte vara för ödmjuk. Billiga lån fås inte utan förhandling, och du kan mycket väl få ned räntan om du spelar ut bankerna mot varandra och är väl förberedd när du kommer till samtalen.
Långivare
Info
Val
Minimiålder
Aterbetalningstid
Lånebelopp
Erbjudandet

Freedom Finance

Enkelt att ansöka - snabbt besked. Lån upp till 350 000 kr utan säkerhet.
18 år
12 år
350.000,-

Thorn

Ny bärbar dator, semester eller något annat? Nu kan det inträffa.
20 år
60 mån
25.000,-

L’easy

Bestäm själv hur mycket du vill betala varje månad, beroende på avtalslängd och belopp
20 år
60 mån
25.000,-
Större lån ges oftast mot någon typ av säkerhet, exempelvis en bostad, en bil eller en båt, som lånegivaren har rätt att beslagta om lånet inte betalas. Blancolån kallas lån som inte har någon säkerhet. Lån utan säkerhet ger ofta högre ränta än ett lån med säkerhet eller bolån. Allt som krävs för att du ska få ta ett blancolån är att du har ordnad ekonomi och inte har några betalningsanmärkningar. Ibland vid lån utan säkerhet krävs en borgensman som går i god för låntagaren. Både låntagaren och borgensmannen måste vara över 18 år och vara utan betalningsanmärkningar.
Du kan i regel välja mellan att ta ditt banklån med fast eller variabel ränta. Med en fast ränta slipper du överraskningar. Med ett variabelt banklån kan du tjäna på att räntan faller, men riskerar också att få ett dyrare lån än du tänkt dig om räntan stiger under utlåningsperioden. Många andra aktörer än banker och kreditinstitut skyltar med billiga lån, och det kan vara frestande att hoppa på något av erbjudandena. Men var försiktig! Kreditköp och blancolån (lån utan säkerhet) kan bli en dyr historia.