Även om banklån kan vara en god lösning, ska du förhandla om bankräntan.

Banklån - ofta en god lösning

Ett banklån är en av de mest traditionella varianterna av lån, och det är ofta också det bästa och säkraste sättet att låna relativt stora belopp. Räntan är nämligen relativt låg i förhållande till andra typer av förbrukningslån. I gengäld kräver ett lån i bank ofta ett samtal med en banktjänsteman, då du redogör för vad du ska använda pengarna till, och när du tänkt dig att betala tillbaka.
Ett banklån är i typfallet den bästa lösningen om lånet är i storleksordningen 15 000 till 150 000 kr. Ofta vill banken ha någon form av säkerhet när du lånar pengar. Om du lånar pengar till en bostad, blir din bostad exempelvis säkerheten. Detsamma gäller om du lånar pengar för att köpa en bil. Har du sedan inte möjlighet att betala tillbaka dina pengar, så har banken rätt att överta din säkerhet. För att få ett banklån krävs det oftast också att du har en ordnad ekonomi. Har du tidigare betalningsanmärkningar är det risk att du får nej.
Långivare
Info
Val
Minimiålder
Aterbetalningstid
Lånebelopp
Erbjudandet

Freedom Finance

Enkelt att ansöka - snabbt besked. Lån upp till 350 000 kr utan säkerhet.
18 år
12 år
350.000,-

Thorn

Ny bärbar dator, semester eller något annat? Nu kan det inträffa.
20 år
60 mån
25.000,-

L’easy

Bestäm själv hur mycket du vill betala varje månad, beroende på avtalslängd och belopp
20 år
60 mån
25.000,-
Även om banklån ofta är en bra lösning för privatpersoner, finns det all anledning att vara uppmärksam. Det är nämligen stor skillnad på ränta mellan olika banker, och du bör också ta reda på vilka avgifter som är förbundna med lånet. En bank kan mycket väl ta en låg ränta, men när avgifterna tillkommer, kan lånet visa sig vara allt annat än billigt. Vad många inte vet är att det förekommer interna skillnader i ränta inom samma bank.
De mest kreditvärdiga kunderna kan förhandla sig till en låg ränta, något man bör förhöra sig om om man tillhör denna kategori bankkunder. Det finns med andra ord all anledning att skaffa sig en god överblick över olika bankers villkor innan man bestämmer sig. En allmän utgångspunkt är att räntan vid banklån växlar, men många banker ger möjlighet att låsa räntan under en bestämd period.